Webmedia - Nijmegen

Colocatie is dat een goed idee

14 december 2022

Zoals je misschien al hebt gezien, bieden wij ook colocatie aan. Maar wat houdt dit precies in? En is dat een goed idee voor jouw bedrijf of organisatie? Het is een bijzondere manier van hosting, waarbij de servers van jezelf zijn, maar worden ondergebracht in het datacenter bij Webmedia - Nijmegen .

Een server huren of ruimte huren: wat is de beste optie?

Wanneer je colocatie vergelijkt met gewone hosting, zie je dat er grote verschillen zijn. Het grootste verschil is toch wel dat je de servers in eigen beheer hebt en dat ze jouw eigendom zijn. Je koopt een server, huurt de ruimte bij Webmedia - Nijmegen en sluit de server aan in het datacenter. Bij storingen op de server zelf, ben je zelf verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem. Maar toch ben je niet helemaal op jezelf aangewezen. De stroomvoorziening en het snelle, stabiele internet worden geregeld door het datacenter.

Je kunt het best een gewone VPS of dedicated server huren als je aan de slag wilt met kleinschalige projecten of als je de kosten van de aanschaf van een eigen server niet wil dragen. Bij een VPS of dedicated server heb je ook zelf alle toegang tot je server, maar de fysieke server zelf is het bezit van Webmedia - Nijmegen.

Het voordeel van colocatie is dat je zelf eigenaar bent van de server. Je kunt daarmee dus ook zelf upgrades uitvoeren: het is wat schaalbaarder. De kosten voor bijvoorbeeld het verhogen van de hoeveelheid geheugen of schijfruimte zijn eenmalig, in plaats van maandelijks. En je hebt faciliteiten (zoals snelle glasvezelverbindingen) die je niet zou kunnen gebruiken als je de server op je eigen locatie plaatst.

Betrouwbaarheid voorop

Wanneer je kiest voor colocatie, kies je voor meer betrouwbaarheid. De verbindingen, de beveiliging en de snelheid zijn belangrijke factoren om te kiezen voor colocatie. Toch houd je alles in eigen hand. Je kunt dus je eigen technische dienst aan de servers laten werken, of het zelf doen. Maar dat alles wel in een omgeving waar betrouwbaarheid voorop staat. Want het verzorgen van een snel, stabiel en goed netwerk behoort gewoon tot de taken van Webmedia - Nijmegen.

Daar komt nog bij dat een datacenter meerdere generatoren en systemen heeft klaarstaan in het geval van uitval. Zo kunnen we garanderen dat diensten niet worden onderbroken, ongeacht de omstandigheden.

Besparen op de kosten

Colocatie service plannen zorgen voor een besparing op de kosten. De ondersteuning, beveiliging, redundantie en connectiviteit worden allemaal geregeld op de locatie zelf. Omdat de betrouwbaaarheid van het netwerk voorop staat, heb je een minder groot IT-team nodig. Een deel van de werkzaamheden wordt namelijk gedaan door onze medewerkers in het datacenter. Zo kun je je als bedrijf weer op je kerntaken richten.

Klaar voor de toekomst

Met colocatie ben je klaar voor de toekomst. Ben je geïnteresseerd en wil je weten of colocatie iets voor jou is? Neem dan contact op met onze klantenservice. We staan je graag ter woord en denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw bedrijf of organisatie.

Colocatie is dat een goed idee 1
Colocatie is dat een goed idee 2
Delen: