Webmedia - Nijmegen

Uw website mobiel vriendelijk maken

13 maart 2021

Met uw nieuwe website wilt u zo snel mogelijk hoog in Google komen. Een hoge positie binnen de zoekresultaten betekent meer websitebezoekers. Ook leidt dit tot een hogere conversie. U brengt uw website op verschillende manieren onder de aandacht. Dit kan door het verspreiden van een nieuwsbrief, delen op social media of adverteren. Bezoek vanuit de zoekresultaten blijft nog altijd de beste en gratis manier van geïnteresseerden binnenhalen. Zoekmachine Google beoordeelt websites op zeer veel onderdelen. Steeds vaker worden zoekopdrachten via mobiele apparaten uitgevoerd. Google let dan ook op de mobielvriendelijkheid van websites. In 2016 staan mobiele websites nog niet direct hoger in de zoekresultaten. Dit gaat op zeer korte termijn veranderen. In 2015 introduceerde Google het mobiel vriendelijke label.

Label voor mobiel
In ieder land wordt het label anders aangeduid. Het mobielvriendelijke label in Nederland wordt aangeduid met "voor mobiel". Zoekers kunnen rechtstreeks klikken op zoekresultaten die een mobielvriendelijke website hebben. Deze website moet wel aan een aantal eisen voldoen. Zo kijkt Google of content automatisch wordt aangepast aan het scherm. Dit noemen ze ook wel een responsive design. De teksten moeten goed leesbaar zijn, zonder dat gebruik wordt gemaakt van de inzoomfunctie. Software die niet ondersteund wordt door mobiele apparaten mogen niet toegepast worden. Als laatste kijkt Google naar de ruimte tussen linkjes. Deze mogen zeker niet te dicht bij elkaar staan. Er wordt dan al te snel op de verkeerde link geklikt. Omdat in 2016 meer dan 80 procent van alle websites al mobielvriendelijk is, heeft Google het label in augustus van dat jaar weer verwijderd.

De website mobielvriendelijk maken
De technische ontwikkelingen verlopen razendsnel. U ontkomt er niet meer aan om de website mobielvriendelijk te maken. Doet u dit niet, dan blijft u achter in websitebezoekers. Ook zal het in de toekomst ertoe leiden dat u lager scoort in de zoekresultaten. U controleert of uw website mobielvriendelijk is door deze te bekijken via een mobiel apparaat. Ook kunt u de webmastertool van Google gebruiken. U kunt uw website op verschillende manieren mobielvriendelijk maken. Er zijn diverse plugins die uw website in een mobiele versie aan kunnen passen. De WordPress Touch mobiel heeft vele functies. Binnen WordPress kunt u ook kiezen voor een template dat responsief is. Sommige bedrijven kiezen voor twee verschillende websites, een desktopversie en een mobiele versie. Dit is meer werk, maar biedt ook meer mogelijkheden. Zo zijn mobiele gebruikers vaak op zoek naar heel andere informatie dan desktopgebruikers. In de toekomst zal de mobiel de desktop pc grotendeels vervangen. Het zijn dan met name de zakelijke gebruikers die nog gebruik maken van een desktop.

Delen: