Webmedia - Nijmegen

Welke domeinnamen zijn veel waard?

6 September 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe domeinnaam? Of heb je een website gemaakt en wil je weten hoeveel jouw domeinnaam nu waard is? Elk domein is anders, dit maakt het lastig om er een specifiek prijskaartje aan te hangen. Om de waarde van domeinnamen te bepalen, moet je rekening houden met verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal karakters en of er keywords in de naam worden gebruikt.

Kort en makkelijk te onthouden

Het is belangrijk dat een domeinnaam makkelijk te onthouden en te herkennen is. Hoe korter de domeinnaam, hoe beter. Domeinen met weinig leestekens zijn dan ook meer waard dan lange namen. Twijfel je tussen een naam met of zonder streepje? Domeinnamen met streepjes zijn doorgaans minder waard dan streeploze namen. Vakantieveiligen.nl is bijvoorbeeld meer waard dan Vakantie-veilingen.nl. Domeinnamen met streepjes zijn namelijk moeilijker te onthouden en worden vaak verkeerd ingetypt. Probeer streepjes het liefst te vermijden, maar gebruik ze wel als dit nodig is voor de leesbaarheid.

Exact Match Domains

Een Exact Match Domain (EMD) is een domeinnaam die precies overeenkomt met een keyword. Veel bedrijven maken gebruik van Exact Match Domains, zodat ze direct bovenaan in de zoekresultaten komen te staan bij een bepaalde zoekopdracht. Google je bijvoorbeeld naar 'nieuwe voetbalkleren', dan komt de website nieuwevoetbalkleren.nl waarschijnlijk in het lijstje met resultaten te staan. Domeinen met een woord erin waar vaak naar gezocht wordt, zijn dan ook in de meeste gevallen meer waard.

Vraag en aanbod

De waarde van domeinnamen worden over het algemeen bepaald door vraag en aanbod. Als het aanbod laag is en de vraag hoog, krijg je waarschijnlijk veel geld voor je domein. Het is altijd verstandig om te checken hoe uniek je domein is en hoeveel concurrenten er zijn. Daarnaast kun je naar de Cost Per Click (CPC) kijken om erachter te komen of jouw domeinnaam geld waard is. Wat kost het bijvoorbeeld om te adverteren met jouw domeinnaam of het zoekwoord dat je domein bevat? Je domeinnaam is meer waard als de kosten per klik hoog zijn.

Conclusie: welke domeinnamen zijn nu veel waard?

Veel verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de waarde van een domeinnaam. Uitstraling, maar ook SEO-aspecten zijn belangrijk. Wist je dat er bijna 6 miljoen domeinnamen zijn geregistreerd in Nederland? Prijzen voor .nl domeinnamen zijn echter vrij laag in vergelijking met andere landen. .Domeinnamen eindigend op .com worden voor miljoenen euro's verkocht, maar ook Nederlandse domeinnamen kunnen veel waard zijn. Zo is Vakantie.nl bijvoorbeeld voor €2.5 miljoen verkocht.

Nieuwe domeinnaam kopen?

Heb je een nieuwe domeinnaam nodig voor een nieuw bedrijf? Of wil je graag een persoonlijke website maken? Webmedia-Nijmegen biedt een breed scala aan domeinextensies tegen scherpe prijzen. Wist je dat als je een domein bij ons koopt, je hier al binnen vijf tot tien minuten gebruik van kunt maken? Ideaal voor als je snel aan de slag wilt gaan. Bovendien hoeft het aanschaffen van een nieuw domein helemaal niet duur te zijn. Je koopt vaak al een domein vanaf een paar euro!